Europese Commissie maakt einde aan Woman Only clubs i.v.m. discriminatie

België – Gescheiden sportclubs en zwemuren specifiek voor vrouwen zouden wel eens kunnen verdwijnen. Dat komt omdat de bevoegde commissie van het Vlaams parlement een verstrenging van het gelijkekansendecreet heeft goedgekeurd. Discrimineren tussen mannen en vrouwen wordt nu nog moeilijker. 

De Europese Commissie vindt dat het Vlaamse gelijkekansendecreet niet duidelijk genoeg is over discriminatie tussen mannen en vrouwen. Het decreet laat immers een ongelijke behandeling toe bij de levering van goederen en diensten als die wordt gerechtvaardigd door een legitiem doel en als de middelen om dat doel te bereiken passend en noodzakelijk zijn.

Onderscheid
Het nieuwe decreet volgt de Europese redenering, waarbij een onderscheid op grond van geslacht niet vatbaar is voor een objectieve en redelijke verantwoording. Volgens Europa is discriminatie op basis van geslacht bij het aanbieden van diensten enkel mogelijk in specifieke gevallen die in een Europese richtlijn beschreven zijn.

Strenger
Het nieuwe Vlaamse decreet komt daaraan tegemoet. “De tekst is hiermee strenger gemaakt”, geeft Annelies D’Espallier, genderspecialist bij de Vlaamse ombudsdienst, aan. “De Europese richtlijn staat toe om bijvoorbeeld een vrouwensauna of een vluchthuis voor vrouwen voor te behouden voor één geslacht. Gescheiden sportclubs staan niet in die lijst.”

Bron: VTM

Anytime Fitness In Top 20 Entrepreneur Franchise 500 2018

Twintig fitnessbedrijven hebben dit jaar de Entrepreneur 2018 Franchise 500 lijst gehaald. Volgens Entrepreneur Magazine is de lijst van dit jaar een van de meest competitieve ooit. De lijst wordt al 39 jaar samengesteld. In deze en diverse afgeleide lijsten is Anytime Fitness al meerdere jaren prominent vertegenwoordigd. Anytime Fitness neemt dan ook een mooie plaats in de top twintig in; met de koppositie in de wereld van de fitness franchise bedrijven.

Bedrijven die werken aan het verbeteren van de gezondheid en de mate waarin mensen bewegen nemen zo een steeds belangrijkere plaats in op dergelijke ranglijsten. Toch wordt de kop van de ranglijst nog gedomineerd door minder gezonde bedrijven, zoals de fastfood keten met de gele M en het bekende bedrijf met de donuts.

Klik hier om meer te lezen.

Dokter schrijft briefje om wurgcontract fitness te stoppen

Eric Vanden­abeele

Huisarts die uit “sociale overwegingen” attest afleverde, krijgt geen straf

Een Vlaamse huisarts die een patiënte in geldnood met een “welwillend” ziektebriefje afhielp van haar wurgcontract bij een fitnessclub, wordt niet gestraft door de Orde der Artsen. “Dit is totaal ontoelaatbaar”, vindt Eric Vanden­abeele namens de federatie van Belgische fitnessclubs.

Voorgoed ongeschikt om nog sportactiviteiten te verrichten. Zo stond het op het ziektebriefje dat een Vlaamse huisarts schreef voor een van zijn patiënten. Maar medisch gezien klopte dat eigenlijk niet: de dokter schreef het briefje vooral omdat de vrouw in kwestie in geldnood zat en vast hing aan een duur fitnesscontract van 70 euro per maand dat anderhalf jaar liep. Daar kon ze alleen onderuit met zo’n doktersbriefje.

De dokter schreef het attest “uit sociale bewogenheid”, zei hij zelf. “Bij die fitnessclubs is vaak sprake van echte wurgcontracten waar je bijna niet van losgeraakt.” De fitnessketen in kwestie diende een klacht in bij de Vlaamse Orde der Artsen, maar die geeft de dokter gelijk. Hij heeft dus geen deontologische fout gemaakt.

“Het sociale speelt ook mee bij een arts”, Lieven Wostyn, voorzitter van de Vlaamse Orde der Artsen. “En er was wel degelijk ook een medisch probleem: de vrouw leed aan pijn in de nek en aan een slepende middenoorontsteking.”

Maar dat probleem was dus eigenlijk niet voldoende erg om te zeggen dat ze nooit meer zou kunnen sporten. “Wij vinden dit echt onaanvaardbaar”, zegt Eric Vanden­abeele, de directeur van beroepsvereniging Fitness.be. “Een arts moet oordelen over je gezondheid, niet over of het een goed idee was om zo’n contract af te sluiten. Een dokter moet toch ook niet oordelen over je contract met je energieleverancier, of met je internetprovider?”

 

Bron; Nieuwsblad.be

Ter overname fitnessclub in Friesland

Ter overname:

Goedlopende fitnessclub van ca. 580 m² in Friesland. De club heeft een sterke positionering en lange traditie als afslankspecialist. Ledenaantal: ruim 300 leden. De club is uitstekend bereikbaar vanuit het gehele verzorgingsgebied. De gemeente telt ca. 10.000+ inwoners. De club heeft een moderne en professionele uitstraling, het huidige aanbod bestaat uit; fitness, groepslessen en voedingsbegeleiding. Met veel aandacht voor de leden en deskundigheid van het vak fitness heeft de huidige eigenaar het bedrijf opgebouwd in 20 jaar tijd tot een uiterst succesvolle onderneming. Bedrijfseconomisch zijn er uitstekende en stabiele cijfers te zien.

Overname Friesland

Ter overname: Goedlopende fitnessclub in Gelderland

Ter overname:

Goedlopende fitnessclub van ca. 700 m² in Gelderland. Ledenaantal ca. 800 leden. De club bevindt zich op een AA-locatie, uitstekend bereikbaar vanuit het gehele verzorgingsgebied. Deze gemeente telt ca. 11.000 inwoners. Gemiddeld inkomen in deze gemeente ligt rond het landelijk gemiddelde. De club heeft een nette en professionele uitstraling, het huidige aanbod bestaat uit; fitness, groepslessen, cirkel training en voedingbegeleiding. In de club is een fysiotherapeut gevestigd als onderhuurder. De huidige eigenaren hebben het bedrijf opgebouwd tot een succesvolle onderneming. Bedrijfseconomisch kunnen zij uitstekende cijfers laten zien.

Overname Gelderland

Body Biz 3 NL 2018 online

Body Biz 3 NL 2018:

Inbody nodigt u graag uit de stand te bezoeken tijdens de FIBO op 12-15 april. Wij staan in hal 8 stand C25. Op de FIBO kunt u de InBody producten zelf testen en passend advies krijgen. Nu al nieuwsgierig? Klik dan op de banner om alvast onze producten te bekijken.

Lifemaxx heeft de brochure weer vernieuwd!

Handig ingedeeld naar productgroep zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt voor jouw Gym, PT studio, CrossFit box, bedrijf of welke ruimte dan ook.

Wilt u alles liever in het echt bekijken? Bezoek ons dan op de FIBO (hal9.C13) of kom langs en bezoek onze showroom van ruim 400m2!

U kunt de brochure via onderstaande banner direct bekijken in pdf-formaat. Mocht u een fysieke brochure willen ontvangen of wilt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken en/of advies wensen? stuur ons dan een e-mail naar info@lifemaxx.comof bel ons op +31 (0)10 415 98 00.

Laatste nieuws:

Gaat hieronder verder..

Vervolg laatste nieuws:

Werkgevers willen fitte werknemers

Fitte werknemers zijn productiever en verzuimen minder, blijkt uit onderzoek. Steeds meer Nederlandse bedrijven zien het nut van een uurtje hardlopen, fitness of yoga onder werktijd. Bij Björn Borg in Zweden gaan alle medewerkers met de CEO elke vrijdag naar de sportschool. Wie niet wil meedoen, kan beter opstappen.

Extreem? Nou, investeren in de gezondheid van het personeel lijkt geen overbodige luxe. Bij de laatste CBS-meting in 2016 bleek 50,2 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen boven de 20 jaar te kampen met overgewicht. Bij 14,5 procent was sprake van ernstig overgewicht (obesitas).

Sport op het werk aanbieden heeft meer voordelen. Volgens onderzoek van de Leeds Metropolitan University zijn werknemers die onder werktijd sporten productiever, gaan ze makkelijker met collega’s om en voelen ze zich tevredener. Ook Nederlandse werkgevers zoeken naar manieren om werknemers actief te krijgen. Bijvoorbeeld Capgemini en ABN AMRO inventariseren de behoeften van werknemers en koppellen die aan een training.

De Nederlandse werknemer is moeilijker te overtuigen. Tegen mensen zeggen dat ze moeten sporten omdat het gezond is, werkt niet. Bedrijven moeten het positief brengen, benadrukken dat ze dit aanbieden omdat ze de werknemers waarderen. En de baas moet natuurlijk het goede voorbeeld geven.

Gegevens 150 miljoen gebruikers fitnessapp gehackt

Gegevens van zo’n 150 miljoen gebruikers van de fitnessapp MyFitnessPal zijn door hackers gestolen. Under Armour, het bedrijf achter de app, bracht donderdag (29 maart 2018) naar buiten dat eind februari door een onbekende partij data van de accounts is buitgemaakt. Deze week kwam het bedrijf achter het lek en heeft gebruikers geïnformeerd. Onder de gestolen gegevens zijn gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden.

Op 25 mei 2018 is het dan eindelijk zover: de GDPR treedt in werking. Tot op de dag van vandaag heeft menig bedrijf dat zich bezighoudt met data van consumenten nog geen idee wat dit voor hen betekent.

De consument kan vanaf 25 mei 2018 aangeven dat persoonsgegevens die door organisaties zijn opgeslagen, verwijderd dienen te worden. Bovendien moeten ook derde partijen aan wie de data zijn verstrekt dan overgaan tot het wissen daarvan. De consument heeft daarmee meer invloed op welke bedrijven wel en welke bedrijven geen data over hem of haar mogen bewaren. Daarnaast moet een consument ook expliciet toestemming geven voor het gebruik van de data die gerelateerd kunnen worden aan de consument als persoon.

Heb je dit al op orde met je ledenadministratie en alle koppelingen die daar aan vast zitten?

Technogym announces 2017 full year results: net profit +42%

  • CONSOLIDATED REVENUE: Euro 598,2 million, +7.7% on 2016 (Euro 555 million). At constant exchange rates, consolidated revenue growth stands at +9.2%
  • EBITDA: Euro 120,2 million, +20.3% on 2016 (Euro 100 million).
  • NET PROFIT: Euro 61.2 million, +42% on 2016 (Euro 43.1 million).
  • NET FINANCIAL DEBT: Euro 41.3 million, improved compared to Euro 78 million in 2016
  • PROPOSED DIVIDEND of Euro 0.09 per share, totaling Euro 18 million

Nerio Alessandri, Chairman and Chief Executive Officer, said: “Technogym closed 2017 with a solid sales performance at global level. In particular we are satisfied of our double digit revenues growth in strategic areas for our future development such as China and the United States.

With reference to profits, on behalf of the entire Technogym team, I’m proud to announce to our shareholders that in 2017 we have significantly further improved the good performance registered in 2016, in terms of both net profit and EBITDA.

Technogym confirms its leadership also in digital solutions; our Mywellness open platform, based on cloud and IoT technologies, launched in 2012 today represents the industry point of reference for “Connected Wellness” and features approximately 15.000 connected wellness clubs and over 10 million users using our digital solution, out of a total of 40 million people training with Technogym every day, all over the world.  In line with our leadership in digital, in 2017 Technogym become the first player to implement Apple Watch connectivity and today the features in already active in over 5.000 equipment all over the world.

Innovation remains the pillar of our strategy: during the year which just ended Technogym has launched SKILL LINE – a new product range dedicated to athletic training, alongside the more consolidated fitness and medical areas – that includes new products like SKILLROW and SKILLRUN combining design and sport performance. SKILL LINE opens a new market dedicated to sport performance training for every discipline.

2018 started with our seventh Olympic experience, since Technogym has been selected as Official Supplier to the Pyeongchang 2018 Olympic Games in South Korea. Lastly, last week in San Diego, at the most important international trade show in our industry, we have previewed to the main operators SKILLBIKE – the new bike designed for performance training in order to take indoor the real cycling, triathlon and mountain bike experience – that will be launched in the market in the coming weeks”.

Technogym’s 2017 full year results complete press release is available under section Investor Relations on Technogym’s website www.corporate.technogym.com

Fitness populairder dan sportverenigingen

Fitness is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Meer mensen kiezen ervoor om te sporten in de sportschool dan te sporten bij een sportvereniging. Deze shift is toch opmerkelijk. De sportparticipatie bij sportclubs blijft maar afnemen. Hoe komt het dat meer mensen gaan fitnessen?

De trend

Fitnessen is de laatste jaren echt een trend geworden. Vooral jongeren zijn veel te vinden in de sportschool, met de nodige eiwitshakes en voedingssupplementen.  Jongeren komen al vroeg in contact met fitness en zij verkiezen deze vorm van sporten boven bijvoorbeeld een voetbalvereniging. Nu het aantal jongeren afneemt bij sportclubs is het voor jongeren minder aantrekkelijk om zich aan te sluiten bij een sportclub.

Voordelig

Misschien wel de meest doorslaggevende reden dat mensen liever fitnessen dan sporten bij een vereniging is de prijs. Fitnessen is relatief erg goedkoop. Voor een vast bedrag per maand of per jaar kun je onbeperkt sporten. Een ander groot voordeel van fitness is dat het niet afhankelijk is van een tijd. Je hoeft niet elke week op een vast tijdstip te gaan sporten, maar kunt zelf jouw tijden bepalen. Op deze manier kun je voor een vaste prijs erg veel sporten.

Sociaal?

De verschuiving van de sportparticipatie van de verenigingen naar de sportschool zorgt er ook voor dat er een nieuwe sociale verhouding ontstaat. Minder mensen sluiten zich aan bij een sportvereniging en meer bij een sportschool. De sportschool krijgt op deze manier een groter sociaal belang. Je kunt zowel alleen in alle intensiteit sporten, maar ook samen sporten. En na afloop wordt er vaak gezellig een koffie of shake gedronken aan de sportbar.

Fitness blijft maar groeien in populariteit. Het neemt de plaats van de sportverenigingen over. Door de voordelige prijs en de onafhankelijkheid van tijden is het voor veel mensen aantrekkelijk om bij een sportschool te sporten.

Bron: BlikOpHetNieuws.