Ter overname: Low-Cost fitnessclub van ca. 1170 m² in Noord-Holland (het Gooi)

Huidig aanbod:
Ter overname:

Low-Cost fitnessclub van ca. 1170 m² in Noord-Holland (het Gooi). Ledenaantal: ca. 1900 leden. De club bevind zich op de eerste verdieping (lift en trap) van het pand in het centrum op een AA-locatie, uitstekend bereikbaar vanuit het gehele verzorgingsgebied.

Deze gemeente telt ca. ± 90.000 inwoners. De club heeft een moderne en professionele uitstraling, het huidige aanbod bestaat uit; fitness, groepslessen, yoga en deskundige begeleiding. Gemiddeld inkomen in deze gemeente ligt 8% boven het landelijk gemiddelde en 13,3% behoord tot de rijkste 10% van NL.

Reden van de verkoop is dat de ondernemer zich elders wil vestigen.
Aangeboden wordt de verkoop van de exploitatie/aandelentransactie.
Andere mogelijkheden bespreekbaar. Huur €98,- m².

Low-Cost fitnessclub, het Gooi

Per 1 oktober zal de Does Fitness worden overgenomen door Pals Fitness & Fysiotherapie

Astrid en John de Does hebben hun club verkocht per 1 oktober en gaan het wat rustiger aan. Athal Pals heeft jaren geleden gewerkt bij de Does voordat hij Fysiotherapeut en Personal Trainer werd, hij neemt het roer over om zijn fysio-praktijk te laten groeien en het sportaanbod bij de Does verder uit te breiden.
Bemiddeling is verlopen via Body Biz, binnenkort meer aanbod in Noord-Holland (boven Amsterdam en in het Gooi), Zuid-Holland (langs de Hollandsche IJssel) en op de grens van Zuid-Holland en Utrecht. Kijk hier voor het huidige aanbod of stuur een mail.

 

Vacature Clubmanager Leiden

Functie omschrijving
Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en geeft leiding aan een team van gedreven fitness professionals. Je zorgt ervoor dat de klanten tevreden blijven en je bent het gezicht van het health center. Je denkt vanuit de sales en bent dus commercieel. Je bent ondernemend en zelfstandig en weet jezelf en anderen te kunnen motiveren en belonen. Je hebt een passie voor de sport. Je weet het retentie cijfer te minimaliseren en weet om te gaan met budgets, doelstellingen en targets. Je traint en motiveert de medewerkers, je draait in het rooster van de trainers en hoeft dus niet alleen op kantoor te zitten. Je doet de werving & selectie en aanname van nieuw personeel. Je kent veel klanten bij naam en andersom. Er liggen nog hele leuke uitdagingen welke gerealiseerd kunnen gaan worden. Je hebt bewezen de capaciteiten te hebben om een club te laten groeien en als een leider het personeel mee te nemen en zo de club naar een hoger plan te tillen.

Functie eisen
Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie
HBO werk en denk niveau
Leidinggevende kwaliteiten
Commercieel
Analytisch vermogen
Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden
€ 2.500,00 tot € 2.900,00 per maand
Bonusregeling mogelijk
Reiskostenvergoeding

Bedrijfsprofiel
De club bevind zich in het midden segment.

Bedrijfscultuur
Er heerst een open en informele bedrijfscultuur die vaak als gezellig wordt getypeerd. Er heerst een hands-on mentaliteit waar een balans is tussen een operationele en commerciële visie.

Locatie
Leiden

Vacature Clubmanager Leiden

SNAP FITNESS TREKT WINNAAR FRANCHISELICENTIE T.W.V. 26.000 EURO

Tijdens de Fitness & Wellness Top te Houten hebben kandidaten zich massaal aangemeld om kans te maken op een gratis Snap Fitness franchiselicentie t.w.v. 26.000 euro. Uit de vele aanmeldingen is donderdag 21 september de winnaar, Arno uit Soesterberg, getrokken.
Arno zal de komende maanden uitgebreid ondersteund worden bij de voorbereidingen van zijn Snap Fitness club en na opening van zijn club, zodat we gezamenlijk naar een succesvolle toekomst werken.
Ben jij ook geïnteresseerd in een rendabele en sportieve investering? Vraag dan vandaag nog de Snap Fitness franchisebrochure aan op snapfitness.nl/franchisenemer-worden

SNAP FITNESS BENELUX

Met ruim 2.000 clubs open of in ontwikkeling in 19 verschillende landen, is Snap Fitness wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van 24/7 fitness. In de Benelux heeft Snap Fitness vier clubs open en staan er drie nieuwe franchiseclubs in de planning voor het laatste kwartaal van 2017.

Snap Fitness staat voor compacte fitnesscentra, geleid door betrokken ondernemers, die in een lokale omgeving een bijdrage willen leveren aan een gezonde maatschappij. Daarbij staan innovatie, flexibiliteit en gemak centraal, zowel voor de leden als voor de franchisenemers.

Door de uitmuntende ondersteuning, zoals hulp bij financiering, het bepalen van de juiste locatie, het inrichten van de club, begeleiding bij jouw lokale marketing en effectieve werkprocessen – werken wij beiden toe naar een succesvolle toekomst. Kortom, Snap Fitness is de Personal Trainer voor fitnessondernemers.

Jan Desmit is per 1 september gestart met Desmit Consultancy

Nieuw en toch ook weer niet…Desmit Consultancy:
“Een optimale marketingstrategie leidt tot optimaal resultaat.”

Jan Desmit is per 1 september gestart met Desmit Consultancy. “Na 12 jaar Greinwalder & Partner in België vertegenwoordigd te hebben was het de hoogste tijd om een nieuwe richting in te slaan.” Desmit Consultancy ondersteunt fitnesscentra, afslankstudio’s, Personal Trainers en Boutique-fitness ondernemingen bij zowel de strategische als de praktische kant van hun marketing.

Jan Desmit – sporteconoom –  is geen onbekende in de fitnessbranche in Nederland en België. De geboren Belg – woonachtig in Nederland – is volledig op de hoogte van de laatste trends in de fitnessbranche. Met al zijn kennis en kunde is Jan de aangewezen persoon om de perfecte marketingstrategie voor een fitnessonderneming uit te zetten. Jan Desmit: “Als consultant vindt ik het belangrijk om te sparren met de ondernemer teneinde de best passende marketingstrategie te vinden. Alle relevante strategische aspecten zoals positionering, aanbod en prijsstrategie komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook praktische aspecten zoals reclame, verkoop en klantenbehoud. Alles wat nodig is om nieuwe klanten te winnen en bestaande klanten te behouden.”

Desmit Consultancy werkt overigens niet met langdurige overeenkomsten. “Resultaat, dat is de beste motivatie om samen te werken met Desmit Consultancy.”, aldus Jan Desmit.

Visionbody
Desmit Consultancy zal naast bovenstaande activiteiten de distributeur van Visionbody – een vooruitstrevend, draadloos EMS concept – in België en Nederland ondersteunen. Desmit Consultancy zal namens Visionbody de fitnesscentra die dit systeem aan hun klanten gaan aanbieden, helpen bij de succesvolle implementatie van Visionbody in hun organisatie en helpen met hun marketingbeleid.

Voor meer informatie over de dienstverlening van Desmit Consultancy kunt u Jan Desmit bereiken via email: info@desmitconsultancy.nl

of telefonisch:
NL: 0031 6 53356927
BE: 0032 473 803563

Het FitnessNetwerk organiseert FITPRO 2017 in België

Wie is het Fitnessnetwerk ?

Het Fitnessnetwerk is een organisatie met 2 zaakvoerders, Karl Vercruysse en LudoVandierendonck, die 4 jaar geleden werd opgericht en door hun visie vrij uniek is voor België en andere landen. Hun visie is om zowel zelfstandige fitnessbedrijven en standalone professionals uit Vlaanderen en Wallonië te groeperen in één netwerk en dit te koppelen aan een netwerk van leveranciers en partners die in onze branche actief zijn.

Wat doet het Fitnessnetwerk ?
Het Fitnessnetwerk is tegenwoordig in onze sector een belangrijk aanspreekpunt voor informatie. Steeds meer fitnessondernemers en andere professionals uit de branche maken gebruik van dit netwerk om een antwoord te krijgen op allerhande vragen en gebruik te maken van opportuniteiten die een meerwaarde kunnen bieden binnen hun business.

Wat staat er nog op de agenda voor 2017 ?
Veel fitnessondernemers zijn nog niet bekend met het aanbod aan leveranciers waarvan het netwerk overtuigd is dat ze een meerwaarde kunnen bieden.
Vandaar is de idee gegroeid om deze groep van leveranciers in contact te brengen met de grote groep van fitnessondernemers die deel uitmaken van het fitnessnetwerk.
Hoe anders kan je dit het beste doen door een beurs te organiseren.
Deze micro-beurs zal doorgaan op vrijdag 27/10/2017 en zal via de “meet& greet” gedachte heel wat leveranciers en ondernemers bij mekaar brengen.

Alle fitnessprofessionals zijn die dag welkom om naast de infostanden van de partners ook interessante lezingen te volgen over o.a. strategische marketing, bedrijfsfitness en campagnes, hoe zet ik een concept succesvol neer, marktpositionering maar ook kostenbesparing via led en hoe je zaak optimaal verzekeren.  Er is recent ook een workshopprogramma bijgekomen voor trainers en PT’s zodat het een educatieve dag wordt voor het hele team. In België werd er de laatste jaren zo goed als niets georganiseerd en moest de clubeigenaar naar Nederland of Duitsland om een beurs te bezoeken. Met deze eerste editie van de FITPRO beurs brengen we daar verandering in. Geen grote standen met toestellen, wel infostanden van 6 a 8 m2 waar nieuwe en bestaande klanten terecht kunnen met hun vragen en contacten worden gelegd.

WANNEER? vrijdag 27 oktober 10u-18u + receptie voor standhouders en bezoekers tot 20u
WAAR? Feestzaal Brussegem, naast Thermae Sports, kwekelaarstraat 4, 1785 Merchtem.
PARKING? gratis parking naast gebouw Thermae Sports
TICKETS beurs op www.eventbrite.nl/e/tickets-fitpro-33694653616 en gebruik de code “HFN” of “BODYBIZ” voor 100% korting op de toegang.

Wat kunnen de clubeigenaars verwachten na deze beurs ?
Het fitnessnetwerk zal in de naloop van dit evenement met de verschillende fitnessondernemers een infomoment inplannen waarbij op een kritische wijze naar hun actuele leveranciers en partners wordt gekeken om hierin een advies te kunnen verlenen (betere aankoopvoorwaarden, reclamecampagnes zonder voorinvestering, groepsaankopen, enz..)

Steeds meer fitnessondernemers bekijken hun business met een kritisch oog (resultaten op korte termijn ?, levensduur club ? welke drastische ingrepen zijn noodzakelijk ?)
Wij , als “Fitnessnetwerk” kunnen de ervaring van meer dan 180 clubs bij U in de club of studio brengen…. daar zit dan onze meerwaarde. Samen Sterk!
Wens je je club gratis aan te sluiten bij het Fitnessnetwerk? meld je dan aan op www.hetfitnessnetwerk.be en wij nemen contact op.

Educatieve workshops voor trainers en PT’s
Deze sessies worden gegeven door Davy Provoost, een hoog opgeleide trainer van Perform Better Benelux, en zullen doorgaan in de groepsleszaal van Thermae Sports.

Programma: 11u-17u + middagpauze

1) Habit based coaching: je ziet jouw cliënteel slechts enkele uren per week. Wat gebeurt er in de overige 165 uur buiten de uren die ze bij jou trainen? De personal trainer dient zicht meer te focussen op lifestyle coaching waarbij de focus dient te liggen op duurzame gedragsverandering. Tijdens deze sessie, leer je meer over de neuropsychologie van het brein, hoe je oude gewoontes kan doorbreken en nieuwe gewoontes kan implementeren in de levensstijl van de klant. (Theorie)

2) Warding patterns: Het begrip ‘core’ training wordt helaas vaak in de misse context geplaatst. Te vaak gaan mensen nog steeds statisch / repetitief hun core trainen op ouderwetse methodes waarbij er weinig translatie is naar het dagelijks leven. Tijdens deze sessie leer je hoe je de core op een reactieve manier kan trainen voor zowel mobiliteit als stabiliteit. (Theorie & praktijk)

3) Functional games:  ‘People buy trainers, not training’ : Om duurzame resultaten te krijgen, is het van belang dat mensen naast een goede trainingsprikkel ook plezier hebben tijdens hun trainingen. Tijdens deze sessie, leer je hoe je aan de hand van interactieve spelvormen mensen onbewust kan laten bewegen. (Praktijk)

4) 3 big rock mobility: ‘Habit becomes anatomy: de dagelijkse repetitieve houdingen hebben een grote impact op de anatomie van ons lichaam met als gevolg dat mensen meer pijnklachten ervaren dan voorheen. Tijdens deze sessie, leer je hoe je de 3 grootste gewrichten van het menselijk lichaam kan mobiliseren om de beweegkwaliteit te verhogen. (Theorie & praktijk)

5) 3D Booty Training: Tijdens deze sessie krijg je meer inzicht hoe de bilspier werkt, welke soort methoden je kan toepassen om deze zone te verstevigen en krijg je praktische tips & tricks om deze kennis meteen toe te passen in jouw beweegprogramma. Het optrainen van de bilspieren voor zowel zijn vorm als functie is enorm belangrijk naar preventie van pijn in de zwakke schakels van het lichaam tijdens multi-directionele bewegingen. (Theorie & praktijk)

Uitslag verzuim enquête

2 weken terug heeft Body Biz een enquête uitgevoerd onder de bezoekers van de grootste Benelux fitnessvakbeurs, FWTop. Naar aanleiding van een artikel over het terugdringen van verzuim en de bijbehorende kosten voor de werkgevers in Nederland. Aanleiding was een artikel in het NRC met aan het woord een bedrijfsarts van Siemens, uit intern onderzoek bleek dat werknemers die fitnessen een verzuimpercentage hebben van 1,8% in plaats van 3,6%, met de huidige technologie is het mogelijk om gegevens te delen betreffende je leefstijl. Rekenende met de cijfers van MKBServicedesk is dat een verschil van €1640,- per jaar (FTE).

De stelling was geef werknemers die aantoonbaar hun leefstijl verbeteren €100,- per maand meer salaris, zo stimuleer en motiveer je werknemers.
83% is het eens met de stelling, 17% tegen. De voorstanders voerden aan als motivatie: Vinger aan de pols houden, Geweldig idee, eindelijjk een beloningssysteem dat ook nog eens de zorgkosten zou kunnen terugdringen. En veel opmerkingen over de komende stijging van de zorgpremie en eigen risico. 1 respondent opperde het idee dat wanneer men aantoonbaar zijn leefstijl verbeterd, deze info ook zou moeten leiden naar een verlaging op zijn/haar zorgpremie zoals bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering waarbij automobilisten middels een rijstijlcheck 30% extra korting krijgen.
Tegenstanders voerden aan: Discriminatie ten opzichte van mensen met een lichamelijke beperking, Privacy gevoelige info.

Origineel artikel

REGISTREER NU VOOR GRATIS KAARTEN FWTOP!
Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: Bodybiz

Win een Snap Fitness franchiselicentie t.w.v. €26.000

Tijdens de Fitness & Wellness Top te Houten op donderdag 14 september en vrijdag 15 september verloot Snap Fitness een franchiselicentie t.w.v. 26.000 euro. Lees snel verder en kom erachter hoe jij kans kan maken op een gratis Snap Fitness franchiselicentie.

Om kans te maken op een Snap Fitness franchiselicentie dien je enkel jouw contactgegevens achter te laten op de Snap Fitness stand tijdens de Fitness & Wellness Top te Houten op 14 of 15 september. Aan het einde van de beurs zal Snap Fitness onder de kandidaten een franchiselicentie verloten t.w.v. 26.000 euro. Heb je nog vragen en wil je graag eerst meer informatie ontvangen? Meld je dan aan voor een korte speeddate op de beurs, zodat wij je kunnen informeren. Aanmelden voor de speeddates kan via franchise@snapfitness.nl

REGISTREER NU VOOR GRATIS KAARTEN FWTOP!
Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: Bodybiz

Meer nettoloon voor werknemers die aan fitness doen?

De kosten van verzuim zijn enorm en benadeelt de ondernemers van Nederland, een zieke werknemer kost volgens TNO €230,- per dag. Volgens MKBServicedesk is het exact bedrag €410,00 per dag, wanneer je de kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding meerekent.

Nu verscheen er onlangs een artikel in de NRC over Siemens, de bedrijfsarts van elektronicaconcern heeft een intern onderzoek laten doen waaruit bleek dat het ziekteverzuim van de werknemers die aan fitness doen in een jaar daalde van 3,6 naar 1,8 procent. Even rekenend met de cijfers van MKBServicedesk is dat een verschil van €1640,- per jaar (FTE). Volgens een sportarts, die ook in het artikel aan het woord was, is er een bijkomend effect dat mensen die gaan sporten zich bewuster worden van hun lichaam en zo ook gezonder gaan eten en minder drinken.

Hoe motiveer je werknemers om een fitnessabonnement te nemen en hoe controleer je dat ze ook werkelijk hun leefstijl verbeteren? Met de hedendaagse technologie, met alle wearables, app’s, trackers, smartwatches, digitale platformen gekoppeld aan fitnessapparatuur, etc.

In plaats van een selfie in de sportschool op Facebook te plaatsen, zou je iedere maand naar je werkgever een melding kunnen sturen met je resultaten/progressie. Bij goede resultaten zou deze dan bijvoorbeeld €100,- netto extra salaris overmaken, een gezondheidsbonus dus. En voor de werkgever is dit ook nog voordeliger.

Eens of oneens?

Verzuim enquête

REGISTREER NU VOOR GRATIS KAARTEN FWTOP!
Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: Bodybiz

Sleuteloverdracht MT Fitness Amsterdam

MT Fitness is een Boutique fitness club in het Amstelkwartier, een van de nieuwe verrassingen van Amsterdam. Aan de brede bocht in de Amstel ligt een jonge woonwijk op de grens van de stad en het groene hart. Amstelkwartier is de nieuwe hotspot in Amsterdam waar straks in totaal zo’n 5.000 woningen zullen staan en waar kinderen kunnen spelen in het park en volwassenen van alle leeftijden aanleggen in de jachthaven of een duik nemen in het drijvende zwembad. Kortom een unieke woonomgeving voor moderne wereldburgers met een actief leven, die ook volop willen genieten van rust en ruimte.

Wilt u uw sportcentrum verkopen? Of bent u juist op zoek?
Ook als u op zoek bent naar een participatie, bedrijfsovername, bedrijfsopvolging of fusie, bent u bij Body Biz aan het juiste adres. Mail jeroen@bodybiz.nl of bel +31(0)616964325

Foto: Sleuteloverdracht (30-08-’17) MT Fitness met Sascha Müller en Camille Overdevest , vanaf de 3de week september Boutique fitness met Prama by Pavigym en eGym

REGISTREER NU VOOR GRATIS KAARTEN FWTOP!
Ga naar www.fwtop.nl en klik op ‘Bestel kaarten’ kies op de registratiewebsite voor “beurstoegang met promotiecode” en gebruik de promotiecode: Bodybiz