Addy van RTL’s Helemaal Het Einde lost financiële ellende omtrent zijn sportschool eindelijk op

Vanavond kunnen we bij RTL4 weer zien hoe het gaat met de Nederlandse families in Chili. Vorige week maandag zou in Den Haag een zitting zijn betreffende de huurachterstand die Addy aan Metterwoon (de verhuurder) nog verschuldigd was. Vlak voor de zitting is er een schikking getroffen (zoals met de vorige huurbaas) met Metterwoon zodoende heeft de zitting uiteindelijk niet plaatsgevonden.

17 oktober maakte Addy bekent te gaan emigreren, 10 dagen later sloten de deuren van Fitness2Gether en moesten de leden voortaan gaan sporten bij de nieuwe locatie. De verbijsterde abonnementshouders kregen te horen dat ze konden overstappen naar de nieuwe sportschool Fit 50 + in Voorburg. Dat zette kwaad bloed bij sommige (jongere) leden, die hun geld terugeisten (diverse leden hadden zojuist een jaar in het voren betaald). Bij afwezigheid van Wichen werden de financiële problemen van het fitnesscentrum alleen maar groter. In februari was van Wichen terug in Nederland om orde op zaken te stellen, hoewel de sportschoolhouder vanuit Chili al het nodige kon oplossen, achtte hij het toch raadzaam om in Nederland persoonlijk contact te leggen met zijn zaakwaarnemer.

Zijn zaakwaarnemer Dhr. A. Saurwalt van 2Trust liet afgelopen week weten: “We kunnen wel melden dat al onze schikkingen richting bedrijven, oud leden en personeelsleden conform afspraak zijn afgerond of binnenkort worden afgerond”. Hiermee lijkt een einde gekomen het gedoe rondom van Wichen’s fitnessavonturen in Nederland en kan hij zich volledig focussen op de verkoop van stroopwafels. De van Wichen’s kregen net als de andere families €75.000,- van John de Mol en het einde komt voor hen in zicht. ,,Als we gaan voor vijf pallets van ruim duizend pakjes stroopwafels elk zit daar al ons laatste geld in”, rekent Astrid. Addy: ,,We moeten die lekkernij dan wel verkopen, want anders hebben we geen eten meer. Dan eten wij alleen nog stroopwafels.”

De Fitness en Wellness Top is het toppunt van beleving en interactie. www.fwtop.nl gebruik promocode: Bodybiz voor gratis toegang!