Buma/Stemra niet betaald: Twentse sportschool failliet

VROOMSHOOP – Een onbetaalde rekening van Buma/Stemra is de oorzaak van het faillissement van Sportstudio Twente in Vroomshoop. „Een factuur van circa 7.000 euro van Buma/Stemra was niet betaald. De ondernemer is daar niet adequaat mee omgegaan met verstrekkende gevolgen”, zegt mr. Dennis van den Berg, die door de Almelose rechtbank werd benoemd tot curator.


Van den Berg zegt voorlopig niets te doen, omdat directeur Harry Aalders van Sportstudio Twente bij het gerechtshof in verzet gaat. „Als hij dat doet en de rekening alsnog betaalt, is het faillissement van tafel.”


Omroepen en openbare gelegenheden, zoals horecabedrijven, sportkantines én ook sportscholen, waar muziek wordt gedraaid, krijgen periodiek een factuur van Buma/Stemra. Deze stichting bewaakt de rechten van de uitvoerende artiesten, tekstschrijvers en componisten. Curator Van den Berg: „En als betaling van die factuur uitblijft, schijnt de stichting nogal snel over te gaan tot aanvraag van het faillissement.” Van den Berg beslist vandaag of de sportschool voorlopig open kan blijven.

Bron Turbantia