Fast Fit, de Cirkeltraining met het meeste rendement!

Sneller fit worden met de Fast Fit Cirkel van Panatta
Cirkel-, Circuittraining is een populaire trainingsmethode en al jaren een succesvolle workout. Rob Wagemaker van Panatta Benelux speelt met de introductie van Fast Fit in op deze trend. Met dien verstande dat het een betaalbaar concept is, bestaande uit 10 toestellen uit de Sec Line van Panatta voor slechts €400,- per maand.

Rob is met de ontwikkeling van het Fast Fit concept niet over een nacht ijs gegaan. “Waar veel fitnesscentra tegen aanlopen is het verloop van leden. Vaak ten gevolge van te weinig begeleiding en resultaat. De eerste 3 maanden zijn daarbij cruciaal. Uit de praktijk blijkt dat mensen na 3 maanden afhaken omdat ze er niets aanvinden.”

De vraag die ik me stelde bij de ontwikkeling van het Fast Fit concept was; Hoe zorg ik er nu voor dat leden langskomen in de sportschool en gemotiveerd raken. De laatste jaren is sporten steeds belangrijker geworden, net als een gezonde levensstijl. Circuittraining is bij uitstek een prima middel voor veel mensen om op een toegankelijke manier te trainen, omdat circuittraining geen strikt instapniveau heeft. Zeker voor mensen die voor het eerst gaan sporten, maar nog niet weten wat ze precies willen. Met het Fast Fit concept leren we mensen in 3 maanden tijd hoe moeten bewegen met als resultaat meer spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast biedt Fast Fit als voordeel dat de cirkeltraining in groepsverband is, waardoor je nieuwe mensen kan leren kennen en elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven. Rob beaamt dat er op dit gebied genoeg aanbieders zijn. “Waarvan sommigen met een investering van meer dan een ton de hoofdprijs vragen. Mijn uitgangspunt is altijd geweest, een betaalbaar concept om leden te behouden en waar de ondernemer nog wat aan kan verdienen.”aldus Rob.

Het Fast Fit concept richt zich op de ‘FitNiksen’
Fast Fit bestaat uit tien apparaten uit de Panatta Sec Line. Alle spiergroepen komen aan bod en door de snelle herhalingen wordt ook de conditie getraind. Het programma beslaat 12 weken met twee keer per week 25 minuten trainen onder begeleiding van een personal trainer Deze trainer zorgt voor gevarieerde trainingen die op alle niveaus uit te voeren zijn en intensief genoeg is om bij iedereen vooruitgang te boeken. Daarbij wordt tijdens het trainingsprogramma de gewichtblokken langzaam opgevoerd om overbelasting te voorkomen. Er zijn drie niveaus: groene gewichtblokken van 20 kilo, oranje van 40 kilo en rood 60 kilo. In de eerste maand van de training blijven de deelnemers trainen met de groene gewichtblokken. Daarna wordt de volgende de stap gezet en worden de spieren zwaarder belast. Het is een beproeving en de mensen moeten het ook aankunnen. Vooruitgang is het uitgangspunt. Hoe klein ook. Maar het moet wel leuk blijven.”

Terugverdienmodel
De investering in het Fast Fit concept is te overzien. De complete lijn met 10 apparaten uit de Sec Line kost circa 20.000 euro. Een bedrag dat volledig gefinancierd kan worden en de ondernemer qua maandlasten uitkomt op circa 400 euro per maand. Als je gemiddeld 80 euro vraagt voor een abonnement met gegarandeerd resultaat, hoef je maar zes leden per maand te werven. Dan heb je je investering al terugverdiend. Uniek aan dit concept is de resultaat-garantiekaart. Mocht iemand na 3 maanden trainen geen resultaat behaald hebben, dan krijgt hij/zij de 80 euro terug. Het is een middel om leden minimaal 90 dagen gestimuleerd en gemotiveerd te houden. Waardoor ze blijven terugkomen.

Promotie
”Naast het uiterlijk van de apparaten, verzorgen we ook marketing rondom Fast Fit”, vertelt Rob. “De marketing daar zorgen wij voor. Ondernemers ontvangen van ons een standaard pakket met marketinguitingen zoals online en offline banners, beeldmateriaal voor de website en social media, hulp bij het volledige eerste Fast Fit programma en natuurlijk het bezorgen en plaatsen van de apparatuur. Wij zorgen dat de communicatie er goed uitziet en we brengen de trainers op de hoogte van alle tips en trucks. Daarnaast adviseren we de trainers over het aantal oefeningen en het aantal herhalingen daarvan.

Vul onderstaand formulier in om meer info te ontvangen!

Fast Fit Cirkel Concept