Fitness Time tekent een exclusieve overeenkomst met Technogym voor USD 50 miljoen

De grootste fitnessclubketen in Saoedi-Arabië kiest Technogym voor zijn 138 clubs en 70 nieuwe openingen. Dit creëert een unieke, nieuwe standaard voor de fitnessindustrie in de regio.


Technogym en Fitness Time hebben een contract van vijf jaar getekend. Technogym levert in deze periode zijn ultramoderne cardio- en krachtapparatuur en digitale oplossingen aan Fitness Time. Dit is het grootste netwerk van sport- en fitnessclubs in Saoedi-Arabië. Fitness Time telt 138 actieve clubs en een pijplijn van minstens 70 nieuwe openingen in de komende vijf jaar in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Een missie, twee doelen
De samenwerking van de twee leidende merken, die dezelfde missie ‘de samenleving motiveren voor een gezondere levensstijl en welzijn, en mensen aanmoedigen om regelmatiger te bewegen’ delen, definieert een nieuwe standaard voor de fitnessindustrie in Saoedi-Arabië. Dit partnerschap stelt Fitness Time in staat om zijn leiderschap te consolideren, zowel op het gebied van toegankelijkheid als innovatie. En het biedt Technogym een platform om het leidende merk op het gebied van fitnessapparatuur en digitale technologie in de regio te worden.


Trainen als een atleet
Fitness Time-faciliteiten zullen de producten en digitale oplossingen van Technogym bevatten, zoals ARTIS LINE – Technogym’s unieke lijn verbonden slimme apparatuur voor cardio- en krachttraining voor alle spiergroepen. Daarnaast combineert deze productlijn gebruiksgemak en comfort met het hoogste prestatieniveau en gebruikersengagement. Ook is gekozen voor de loopbanden, crosstrainers en hometrainers uit EXCITE LINE. Om hun leden de mogelijkheid te bieden ‘te trainen als een echte atleet’, heeft Fitness Time gekozen voor SKILL LINE. Deze cardiolijn is ontwikkeld door de jarenlange ervaring van Technogym als officiële leverancier van de Olympische Spelen en de beste atleten ter wereld.


Het allerbeste van twee werelden
Leejam Sports Company, de eigenaar van de exploitant van Fitness Time Clubs, CEO Justin Musgrove zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met Technogym in, wat wij vinden, het allerbeste op het gebied van fitnessapparatuur en -technologie. Fitness Time zet een nieuwe maatstaf voor kwaliteit en waarde, met als missie de beste en meest favoriete Health Club-keten in de regio te zijn.” Met meer dan 2600 medewerkers in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten is Fitness Time de meest geavanceerde en grootste Health Club-keten in het Midden-Oosten.
Nerio Alessandri, oprichter en CEO van Technogym vult aan: “Namens het hele Technogym-team zijn we erg trots op de samenwerking met een toonaangevend merk als Fitness Time. Dit draagt niet alleen bij aan het verhogen van het innovatieniveau in de branche, maar ook dezelfde missie met ons deelt. De sociale missie om welzijn te promoten als een kans om een betere wereld te creëren op basis van de gezondheid van mensen. Zakelijk gezien betekent dit partnerschap ook veel voor ons. Het geeft ons de mogelijkheid het leiderschap van Technogym te consolideren en verder te versterken in een snelgroeiend gebied als het Midden-Oosten. Zowel in connected slimme apparatuur als digitale technologieën.


Over Technogym
Technogym is opgericht in 1983 en is een toonaangevende internationale leverancier van technologie en ontwerpgestuurde producten en diensten in de wellness- en fitnessindustrie. Technogym biedt een compleet assortiment aan cardio-, kracht- en functionele apparaten aan, naast een digitaal cloud-gebaseerd platform waarmee consumenten overal verbinding kunnen maken met hun persoonlijke wellness-ervaring, zowel op de apparaten als buitenhuis via hun mobiel. Met meer dan 2.300 werknemers en 14 vestigingen wereldwijd is Technogym aanwezig in meer dan 100 landen. Meer dan 80.000 wellness(sport)centra en 300.000 particuliere huizen in de wereld zijn uitgerust met Technogym. Technogym is voor de achtste keer gekozen als officiële leverancier voor Tokio 2020, na Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012, Rio 2016 en Pyeongchang 2018.