Fitness-uitdagingen zijn 400% populairder tijdens quarantaine: leden van sportscholen gebruiken deze uitdagingen om thuis gemotiveerd te blijven

Door de gegevens van meer dan 16 miljoen gebruikers van fitnessapps in heel Europa te analyseren, heeft Virtuagym, een Nederlandse aanbieder van online en mobiele coaching technologie, een stijgende trend in de deelname aan digitale fitness- uitdagingen vastgesteld. Zo kunnen gebruikers op afstand toch op een sociale manier bezig zijn met sporten en fit blijven.

In de afgelopen twee weken (in de tijd van quarantaine) maken 400% meer gebruikers van de app gebruik van de ‘fitness-uitdaging’-functie in de whitelabel-trainingsapp van het bedrijf.

Met deze functie kunnen sportscholen uitdagingen opzetten zoals dagelijkse workout-uitdagingen, stappen-uitdagingen, maar ook plank-, squat- of pull-up-uitdagingen die leden thuis kunnen doen tijdens de huidige crisis. De vooruitgang wordt bijgehouden op een leaderboard en is geïntegreerd met activiteitentrackers zodat gebruikers virtuele prijzen kunnen winnen.

Het toegenomen gebruik van fitness-uitdagingen leidt tot een toename van het aantal contactpunten van fitness- en studio-eigenaren met leden, een belangrijke maatstaf voor het behoud van leden terwijl de deuren gesloten blijven. Tegelijkertijd stelt het leden in staat om buiten de sportschool te blijven trainen zodat ze gemotiveerd blijven door te concurreren met andere leden en sociaal te blijven gedurende de quarantaine.

Enorme stijging in gebruik fitness apps tijdens quarantine

Deze bevindingen komen overeen met de rest van Virtuagym’s gegevens die laten zien dat er de afgelopen twee weken een toename van 300% is geweest in het gebruik van het trainingsgedeelte van de Virtuagym-app, als gevolg van gebruikers die vanuit hun eigen huis trainen met een virtuele trainer.

Over Virtuagym 
Virtuagym levert een innovatief fitness softwareplatform voor management, coaching, en klantbinding. Het platform biedt een compleet ecosysteem met geïntegreerde mobiele apps en oplossingen voor trainings- en voedingsbegeleiding, voortgangsregistratie, online coaching, business analytics, roostering, online sign-up en betalingen, ruim 40 partner integraties, en meer.

Met 200+ medewerkers en kantoren in Amsterdam en Medellín ondersteunt Virtuagym meer dan 15 miljoen consumenten, 6,000+ sportscholen en tienduizenden trainers wereldwijd, waaronder Basic-Fit, Trainmore, Fit20, Lijfstijl Coaches, en meer. Bezoek voor meer informatie business.virtuagym.com/nl/