Nautilus

nautilusKracht zoals kracht moet zijn 


Met recht kunnen we zeggen dat Nautilus de grondlegger is van de huidige én toekomstige manier van fitnesstraining. Denk hierbij aan innovaties zoals de CAM (Controlled Armed Movement) technologie en 4-bar-linkage. Dit zijn echte Nautilus uitvindingen die de fitnessindustrie veranderd hebben.

Bij de ontwikkeling van fitnessapparatuur baseert Nautilus zich op de natuurlijke bewegingen van de mens. De 3 belangrijkste steunpilaren hierbij zijn:

  • Veiligheid
  • Effectiviteit
  • Efficiëntie

Al meer dan 40 jaar is Nautilus toonaangevend door haar unieke trainingsfilosofie: haal meer resultaat met effectief trainen. Wereldwijd maken mannen en vrouwen, getraind en ongetraind, gebruik van de Nautilus toestellen om in korte tijd effectief resultaat te bereiken.

Nautilus begrijpt dat het succes van een fitnesscentrum wordt bepaald door de resultaten van uw klanten. Alleen het juiste gebruik van de apparatuur zorgt voor betere resultaten. Daarom ontwikkelde het Nautilus Institute doelgroepgerichte trainingprogramma’s en verzorgt zij hiervoor de noodzakelijke opleidingen aan uw fitnessinstructeurs.

tijdslijn NautilusNautilus geschiedenis

Arthur Jones start in 1970 met de ontwikkeling van de Nautilus Pull Over. Dit was het eerste krachttoestel met een volledige bewegingsuitslag (full range) en het unieke CAM systeem.

Full range wil zeggen dat de spier of spiergroep tijdens de gehele beweging de optimale weerstand ondervindt. De eerste CAM was in de vorm van een Nautilus schelp, vandaar de naam van het bedrijf. Omdat elke beweging een andere bewegingsuitslag en krachtcurve vereist, is er voor elke beweging een andere CAM ontworpen die niet uitwisselbaar is. De CAM is een echte Nautilus uitvinding die later overgenomen is door andere fabrikanten, maar geen enkele CAM is zo goed doordacht als die van Nautilus.

Bij een beweging over meerdere gewrichten zorgt de 4-puntscharniering ervoor dat de weerstand direct tegengesteld is aan de beweging zonder dat er schuifkrachten in het gewricht ontstaan.

Nautilus CAM Pullover