Sportschool HiPa Sports in Boxtel sluit per 1 augustus

Eigenaar Paul Ketelaars hoopt een faillissement te voorkomen. Volgens Ketelaars is de opkomst van sportscholen in Boxtel de belangrijkste oorzaak voor de neergaande lijn van HiPa Sports. ,,Overal komen nu sportscholen op. Negen sportscholen voor een dorp als Boxtel is echt te veel. Zo kun je als sportschoolhouder niet je hoofd boven water houden.” HiPa Sports startte ruim elf jaar geleden in Boxtel. Na 4,5 jaar moest Ketelaar verhuizen na klachten over geluidsoverlast. HiPa telde op het hoogtepunt ruim 800 leden en heeft er nu nog ruim 500. Via Facebook zijn de leden geïnformeerd.

De Fitness en Wellness Top is dé toonaangevende beurs voor professionals die werkzaam zijn in de Fitness- en Wellnessbranche. In een gemoedelijke sfeer ontmoet u collega’s en relaties.

De Fitness en Wellness Top is hét jaarlijkse evenement voor de fitness- en wellnessbranche, waarbij netwerken, trends en nieuwe ontwikkelingen centraal staan. Professionals uit de branche komen naar de Fitness en Wellness Top om zich te laten inspireren en in een informele sfeer te sparren met vakgenoten. Het is ook dé gelegenheid om als bedrijf in beeld te komen bij potentiële klanten. Het exposantenaanbod is ieder jaar een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers.

Boek alvast je tickets via www.fwtop.nl

FWTop 20 & 21 september, hal 2 weer verder uitgebreid

Het aantal exposanten en bezoekers groeit onverminderd door, zodoende gaan we van 7000 m2 naar 8500 m2. Dit jaar zullen diverse sprekers boeiende presentaties geven over hun specialisatie. Zo is hal 2 nu weer verder uitgebreid met 2 theaters, 1 voor de ondernemers/managers met o.a. de Retention Guru Paul Bedford als spreker en 1 voor trainers en PT-ers waar o.a. Juul Bakker van Dutch HDA als presentor komt.

Bestel alvast je gratis tickets via www.fwtop.nl

FWTop dit jaar nog groter

Op 20 & 21 september zijn alle fitnessprofessionals van de Benelux weer te vinden in Expo Houten, dit jaar zijn er weer veel nieuwe aanbieders bijgekomen. Hal 2 heeft onlangs een make-over gehad en is groter geworden, zodoende is er toch plaats voor iedereen. Keynote speaker van dit jaar is Paul Bedford (the Retention Guru). Voor meer info mail naar Body Biz of stuur een WhatsApp

Vacature Sales Trainer – Consultant

Vanwege de toenemende behoefte aan onze succesvolle aanpak zoeken wij voor diverse regio’s in Nederland en België een resultaatgerichte:

Sales Trainer – Consultant

Ben jij dé sales trainer met passie voor sales en retentie processen? Lees dan snel verder!

Jouw functie als sales trainer
Als Sales Trainer – Consultant train je medewerkers en management op het gebied van professionele klantcommunicatie (sales en retentie). Samen met de manager van de club ga je de doelstellingen van het komende jaar bepalen en kijken hoe dit gerealiseerd kan worden. De trainingen zijn altijd zeer resultaatgericht en worden uitgevoerd volgens een vast omschreven en bewezen concept. Het gaat bij dit concept om lange termijn trainingen en begeleiding bij verschillende fitnessclubs. Tevens coach je het management in het doelgericht aansturen van hun eigen commerciële processen. Hierbij kun je denken aan het geven van advies binnen de verkoopstrategie en op het gebied van marketing. Als sales trainer heb je ongeveer 15 tot 20 fitnessclubs in je beheer, waar je de contacten mee onderhoudt en de trainingen voor verzorgt. Naast deze werkzaamheden ben je ook verantwoordelijk voor prospecting en benaderen van nieuwe opdrachtgevers. Je rapporteert aan de directie van Crown Consultancy.

Wat wij van onze sales trainer vragen

 • HBO werk-/denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als sales trainer of sales manager. Ervaring in de fitnessbranche is een pré;
 • Uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden;
 • Proces- en resultaatgericht;
 • Loyaal en integer;
 • In het bezit van een rijbewijs B.

Wat jij van ons kan verwachten

 • Vast bruto maandsalaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • In overleg auto van de zaak;
 • Macbook Air en iPhone;
 • Een erg uitdagende functie in een hecht team.

Over ons
Crown Consultancy B.V. is een dynamisch en groeiend bedrijf gespecialiseerd in het creëren van groei van tevreden klanten en omzet bij fitnessclubs, sportscholen en healthcentra. Het bedrijf is gevestigd in Velserbroek en heeft gerenommeerde klanten in heel Nederland, België en sinds kort ook in Duitsland.

In 2002 startte Maarten de Croon als general manager bij een fitnessketen van 6 clubs, waarbij hij zowel zijn klantervaring als bedrijfskundige kennis heeft kunnen vertalen naar een duidelijke structuur voor een klantgerichte fitnessclub. Hiermee werd de basis gelegd voor de aanpak van Crown Consultancy. Sinds 2006 zijn er meer dan 150 fitnessclubs in zowel Nederland, België als Duitsland geholpen door de Crown Consultancy aanpak.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacature sales trainer?  Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met motivatie en cv op email naar liselotte@crownconsultancy.com.  NB Dit betreft een fulltime functie in dienstverband. Reacties van freelance trainers zullen niet in behandeling worden genomen.

Contact
Galle Promenade 119
1991 WH Velserbroek
T: +31(0)23 574 83 72
E: info@crownconsultancy.com

Ter overname: Fitnessclub van ca. 1000 m² in Zuid-Holland

Ter overname:

Fitnessclub van ca. 1000 m² in Zuid-Holland. Ledenaantal ca. 800 leden. Gratis parkeerplaatsen voor de deur, uitstekend bereikbaar vanuit het gehele verzorgingsgebied. Deze gemeente telt ca. 21.000+ inwoners. De club heeft een moderne, verzorgde en professionele uitstraling. Het huidige aanbod bestaat uit; fitness, groepslessen, danslessen en goede begeleiding. Met veel aandacht voor de leden en deskundigheid van het vak fitness heeft de huidige eigenaar het bedrijf opgebouwd.

Reden van de verkoop is dat de ondernemer het rustiger aan wil doen. Overname: goodwill/leden en inventaris (100% eigendom). Overname vastgoed bespreekbaar.

Overname ZH 1000 m2

Basic-Fit richting 1 miljard omzet

KBC rekent erop dat de omzet van Basic-Fit in 2025 de grens van €1 mrd zal passeren.
KBC Securities is gestart met het volgen van Basic-Fit met een koopadvies en een koersdoel van €35. De trend voor fitnessclubs is volgens de analisten sterk.

BASIC-FIT AMENDS AND EXTENDS ITS TERM AND REVOLVING FACILITIES AGREEMENT 

Amendment extends maturities to June 2023 and lowers the cost of capital 

Basic-Fit has successfully completed an amend and extend of its existing facilities agreement, taking advantage of current favourable market conditions. The facilities agreement consists of a €250 million term loan and a €200 million revolving facility. As a result of the amendment, the maturities of both the term and revolving credit facilities have been extended to June 2023. In addition, Basic-Fit was able to reduce the margin on both facilities, reflecting Basic-Fit’s strong financial performance over the past few years. 

The amendment was achieved with the continued support of Basic-Fit’s core relationship banks: ABN AMRO, Rabobank, ING and KBC. Basic-Fit also welcomed a new relationship bank, BNP Paribas, to join the existing syndicate. Basic-Fit was advised by NautaDutilh throughout the process, while Rabobank acted as coordinator and documentation agent. 

CrossFit Inc. versus de VES

CrossFit Inc. heeft eind vorig jaar de VES gedagvaard in verband met het gebruik van de benaming The CrossBox. The CrossBox staat voor een licentievrij programma op het gebied van hoge intensiteit training dat VES clubs in hun lesaanbod kunnen opnemen. Het is sinds 2013 geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau. De zitting heeft op 19 juni jl. plaatsgevonden in het Paleis van Justitie te Den Haag. 

Achter CrossFit zit een machtige Amerikaanse partij die veel geld verdient aan de opleidingen en aan licenties wereldwijd. De dagvaarding van CrossFit Inc. betrof alleen de benaming en niet het programma inhoudelijk. 

De VES advocate – Helen Maatjes van The Legal Group – heeft in de aanloop naar de zitting een tegeneis ingediend (reconventie) om de merknaam CrossFit vervallen te verklaren, aangezien het woord algemeen wordt gebruikt als benaming voor een bepaalde sport en daarmee niet meer onderscheidend (genoeg) is. In haar tussenvonnis heeft de rechter bepaald dat op deze tegeneis een schriftelijke reactie binnen veertien dagen gegeven moest worden. De advocaat van CrossFit heeft dit nagelaten en daarmee CrossFit in een risicovolle positie gebracht. Formeel had de rechter hiermee de zaak kunnen besluiten, maar zij heeft dit niet gedaan. Zij zal dit feit echter ongetwijfeld meewegen in haar definitieve vonnis. 

Helen Maatjes is positief gestemd. Zij gaat ervan uit dat de benaming The CrossBox overeind blijft. Of de rechter meegaat in de vordering en de benaming CrossFit vervallen verklaart, is een inschatting die mevrouw Maatjes niet durft te maken. Het betekent een vonnis met immens grote financiële gevolgen. Voor CrossFit staat hiermee veel op het spel. Over 6-18 weken wordt de uitspraak verwacht. 

Momenteel voert CrossFit ook een rechtszaak tegen Reebok (onderdeel van Adidas) die de Crossfit schoenen en kledinglijn maken en wereldwijd verkopen.

Why CrossFit Is Suing Reebok After an 8-Year Partnership

De Bunk’r per direct gesloten

Afgelopen zaterdag kregen leden via Facebook het bericht dat de Bunk’r in Rotterdam per direct gesloten is.

Bij een serie invallen in Rotterdam en Rhoon zijn 300 duizend euro aan contant geld, sieraden, vier vuurwapens en twee auto’s in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een villa van drie miljoen euro. Een beveiligingshond werd doodgeschoten.

De politieactie vond plaats in een groot onderzoek naar witwaspraktijken. In Rotterdam waren invallen in vier woningen en een bedrijfspand. In Rhoon ging het om een woning.

De politie gebruikte grof geschut bij de inval in het bedrijfspand in Rotterdam, waarin ook een sportschool is gevestigd. Zo werd een gepantserde wagen gebruikt om op het terrein te komen en werd de kluis open gebrand.Leden van de hondenbrigade werden bij de inval aangevallen door twee beveiligingshonden. Een van de dieren wisten ze onder controle te krijgen. De ander is doodgeschoten. Een agent moest voor bijtwonden worden behandeld in het ziekenhuis.

Er zijn drie mensen opgepakt. Twee vrouwen van 20 en 46 jaar en een 47-jarige man. De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen waar de invallen precies waren.

– TER OVERNAME: FITNESSCLUB VAN CA. 1000 M² IN ZUID-HOLLAND –

De Fitness en Wellness Top is dé toonaangevende beurs voor professionals die werkzaam zijn in de Fitness- en Wellnessbranche. In een gemoedelijke sfeer ontmoet u collega’s en relaties.

De Fitness en Wellness Top is hét jaarlijkse evenement voor de fitness- en wellnessbranche, waarbij netwerken, trends en nieuwe ontwikkelingen centraal staan. Professionals uit de branche komen naar de Fitness en Wellness Top om zich te laten inspireren en in een informele sfeer te sparren met vakgenoten. Het is ook dé gelegenheid om als bedrijf in beeld te komen bij potentiële klanten. Het exposantenaanbod is ieder jaar een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers.

Boek alvast je tickets via www.fwtop.nl

Nog slechts enkele plaatsen beschikbaar op de Fitnessvakbeurs!

Komende 20 & 21 september vindt de FWTop weer plaats in Expo Houten, dit jaar zijn er weer veel nieuwe aanbieders bijgekomen. Zodoende zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Keynote speaker van dit jaar is Paul Bedford (the Retention Guru). Voor meer info mail naar Body Biz of stuur een WhatsApp

BASIC-FIT KONDIGT DE AANKOOP VAN AANDELEN AAN

Terugkoop van 23.898 aandelen om het verwaterende effect van het retentie-aandelenprogramma te neutraliseren

Hoofddorp, 19 juni 2018 – Basic-Fit kondigt aan dat het 23.898 gewone aandelen zal terugkopen om het verwaterende effect van het retentieprogramma te neutraliseren. De aandelen zullen worden gebruikt voor distributie aan deelnemers van het retentie-aandelenprogramma. De totale vergoeding van het programma, gebaseerd op de slotkoers op Euronext Amsterdam op 18 juni 2018, bedraagt € 0,66 miljoen.

Basic-Fit heeft een onafhankelijke makelaar in de arm genomen die namens hem de transacties zal uitvoeren. De transacties zullen naar verwachting aan het einde van de maand worden afgerond.