Afvallen voor het pretpark?!

In pretpark Bobbejaanland mogen mensen met obesitas in de toekomst niet meer zomaar in wildwaterbaan El Rio, waterbaan Indiana River, de  Bootvaart en de Boomstamattractie. Naast die vier attracties komen weegschalen te staan waar zwaardere mensen op moeten gaan staan alvorens toegang te krijgen. Komen ze boven een bepaald gewicht uit – dat verschilt per attractie – gaat de pret helaas niet door. Door bezoekers te wegen, hoopt het pretpark bij de betreffende attracties onder de gewichtslimiet te blijven en het pretpark zo veiliger te maken. Een woordvoerster van het pretpark legt aan deze krant uit dat de nieuwe maatregel is genomen vanuit het hoofdkantoor in Madrid. „Er geldt een duidelijke gewichtslimiet voor onze attracties en bij twijfel moeten we de gasten kunnen wegen.”

De Bannatyne Group komt met betaalbare luxe

Focus op betaalbare luxe heeft Duncan Bannatyne (bekend van het BBC programma de Dragon’s Den) geen windeieren gelegd. Sinds de low-cost clubs steeds meer druk uitoefenen op de mid-market clubs koos Bannatyne ervoor om meer luxe aan te bieden maar voor een mid-market prijs. De spa’s zijn de USP van de healtclubs geworden. De cijfers van 2017: €16,2 mln winst (+57%) bij een omzet van €133,2 mln (122 locaties).

De apparatuur wordt niet meer standaard om de 4 jaar vervangen, maar kijkt men per zone in de club waar er geïnvesteerd moet worden, personeelsleden krijgen een goede training en worden gestimuleerd om veel interactie met de leden te hebben. Nieuwe leden krijgen de eerste 12 weken veel contactmomenten, wat de retentie ten goede.

Geschikte locaties vinden in de UK blijkt steeds moeilijker, zodoende dat binnen enkele jaren de Bannatyne Group naar Nederland, België en Duitsland zal komen.

David Lloyd Leisure gaat groeien in de Benelux

Onlangs nam DLL de HealthCity club in Bad Homburg (Duitsland) over, hier zal voor €10 mln geïnvesteerd worden, het volledige interieur zal onderhanden worden genomen en komt er een nieuw binnen en buitenzwembad. CEO Glenn Earlam geeft aan dat DLL gaat voor expansie in Europa, momenteel hebben ze 15 clubs in Nederland, België, Ierland, Italië en Frankrijk. Naast de 99 clubs in de UK. Eerlam ziet nog een groeimarkt in familie gefocuste health en leisure clubs, in 2026 zal het aantal clubs 150 zijn. De expansie zal beginnen in Spanje, Nederland, België, Ierland, Italië, Duitsland en vervolgens nieuwe markten.

David Lloyd Leisure

ERIC WILBORTS VERKOOPT ZIJN VOLLEDIGE BELANG IN BASIC-FIT

Eric Wilborts

Oprichter en CEO Rene Moos blijft volledig toegewijd aan het bedrijf
Hoofddorp, 8 juni 2018 – Basic-Fit kondigt aan dat Eric Wilborts zijn belang van 5,9% in het uitstaande aandelenkapitaal van Basic-Fit heeft verkocht. De verkoop vond plaats via een aanbod aan institutionele beleggers voor een prijs van € 26,75 per aandeel.
Eric Wilborts hield zijn belang in Basic-Fit via AM Holding B.V., het bedrijf dat wordt gecontroleerd door Basic-Fit oprichter en CEO Rene Moos. Na het voltooien van de verkoop bedraagt ​​de resterende inzet van AM Holding ongeveer 16% van het uitstaande aandelenkapitaal van Basic-Fit. AM Holding zal dan volledig in handen zijn van de Moos-familie.

Rene Moos, CEO van Basic-Fit: “Ik blijf me volledig inzetten voor het bedrijf en ben van plan om de uitvoering van onze succesvolle groeistrategie voor de nabije toekomst te leiden. Ik ben niet van plan om aandelen te verkopen en heb ingestemd met een lock-up van 180 dagen. ”
3i Group plc via Mito Holdings S.à.r.l. heeft zich gecommitteerd aan een lock-up van 90 dagen.
Eric Wilborts was medeoprichter van Basic-Fit’s voorganger HealthCity met Rene Moos. In 2013 gingen Basic-Fit en HealthCity verder als twee onafhankelijke entiteiten waarna Eric Wilborts niet langer betrokken was bij het management van Basic-Fit. Momenteel heeft Basic-Fit meer dan 1,6 mln leden.

Gezonde levensstijl in zorg basispakket

Maatregelen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen, komen volgend jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Het gaat dan om adviezen om bijvoorbeeld gezonder te eten, meer te bewegen en overgewicht tegen te gaan, onder leiding van een arts, coach of diëtist, heeft minister Bruno Bruins bekendgemaakt.

“De gedachte is dat soms bijvoorbeeld iemand die diabetes heeft ervan af kan komen, niet door insuline te gebruiken, maar door gezonder te leven”, zegt Bruins. Hij denkt ook dat de kosten voor andere, duurdere vormen van zorg dan lager uitvallen.

Verder worden de vergoede categorieën voor zittend ziekenvervoer uitgebreid en wordt vanaf volgend jaar ook oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling.

Besparing

Zwaardere typen paracetamol (van 1000 milligram) die via de apotheek worden besteld, en bepaalde vitaminen komen juist niet meer voor vergoeding in aanmerking.

Per saldo leveren de maatregelen de minister een besparing op van 20 miljoen euro. Dat geld wordt grotendeels gebruikt om de eigen medicijnbijdrage die ouderen en chronisch zieken betalen, te kunnen verlagen.

Partnership gym80 en Dyaco International

Simal Yilmaz, CEO gym80 en Daniel Clayton, president Dyaco Commercial

Dyaco International announces it has signed a global partnership agreement with gym80 as a strategic move to strengthen both companies’ commercial offerings in the fitness and medical markets.

Dyaco, headquartered in Taipei, Taiwan, manufactures fitness products for the home, commercial, and medical markets. The company owns Spirit Fitness and Xterra Fitness, and produces and distributes brands such as UFC, SOLE, and Fuel.

gym80 manufactures strength training equipment for rehab, prevention, active ageing, fitness and wellness, sports specific, athletic and professional sports training via its own production facility in Gelsenkirchen, Germany.

Both companies will remain as independent entities in the partnership, which is ideally placed to provide a compelling, comprehensive portfolio of brands and products, according to a media release.

“With Dyaco, we now have the perfect partner that optimally complements our already existing product lines, resources and existing know-how – and vice versa. We firmly believe this new partnership will deliver strong international growth for both partners and brands,” says Simal Yilmaz, CEO of gym80.

“As we build on the strategy and development of the Dyaco Commercial and Medical Division, this strategic alliance with gym80 is an ideal platform for both companies to collaborate and capitalize on the mutual expertise and resources that this partnership brings.

“Together we can provide operators from all commercial and medical market sectors with a strong portfolio of world-class products to meet their needs,” adds Daniel Clayton, president of Dyaco International’s commercial and medical division, in the release.

Bron: Dyaco International, gym80

Leads genereren steeds moeilijker

Tieners massaal weg van Facebook

Tieners verlaten in groten getale Facebook. Ze kiezen in plaats daarvan voor ander sociale media zoals Snapchat en Instagram. Dat blijkt uit een onderzoek van het onafhankelijke Amerikaanse Pew-onderzoekscentrum. Slechts 51 procent van de ondervraagde jongeren tussen 13 en 17 jaar zegt dat ze Facebook nog gebruiken. Dat staat in schril contrast met de 71 procent in dezelfde studie van Pew in 2015, toen Facebook veruit het populairste platform was.

Het lijkt erop dat de jeugd Facebook links laat liggen voor Instagram, dat eveneens in handen is van Facebook, en Snapchat. In 2015 gaf slechts 52 procent van de jongeren aan Instagram te gebruiken en 41 procent Snapchat. Ondertussen liggen die percentages op respectievelijk 72 en 69. Of de jeugd op Facebook zit of niet, heeft onder andere te maken met de inkomensklasse. Eenvoudig gesteld is Facebook populairder in armere families. Deze demografische verschuiving is een veel grotere bedreiging voor Facebook dan de privacyproblemen die aan het licht kwamen na het Cambridge Analytics-schandaal.

Bron: AD

Sportschool De Bunk’r opent in een nieuwe vestiging in WTC Rotterdam

Sportschool De Bunk’r opent in de herfst van 2018 een vestiging in WTC Rotterdam aan het Beursplein 37. De gym telt twee verdiepingen met een oppervlak van 1.100 m2. In een patio wordt bovendien de ruimte geboden voor buitensporten. De sportschool is vanuit de lobby van het WTC en via de Meent bereikbaar. Onlangs liet Bouwinvest weten dat het energielabel van de hoogbouw van het WTC wordt verhoogd van E naar A. Ook wordt het Business Center verplaatst naar de lobby, waar ook De Koffiesalon een vestigingkrijgt. Dit moet het pand toegankelijker maken voor passanten.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

€ 6 MILJOEN GROEIFINANCIERING VOOR VIRTUAGYM

Amsterdam, 23 mei 2018 – Virtuagym, leverancier van een cloudgebaseerd fitnesssoftwareplatform en mobiele apps, haalt een series B-financieringsronde van € 6 miljoen op bij Endeit Capital om de internationale groei van het bedrijf te accelereren.

Virtuagym is opgericht door de broers Paul en Hugo Braam en inmiddels met investeringen van Sanoma en Staffelberg (gezamelijk bijna €3 mln.) uitgegroeid van een startup naar scale-up met meer dan 200 werknemers en kantoren in Amsterdam en Medellín, Colombia. Het bedrijf bedient fitness clubs, trainers en studios in meer dan 80 landen, waaronder de Verenigde Staten en belangrijke Europese markten. Virtuagym gaat de financiering gebruiken voor verdere innovatie en om haar marktpositie in zowel Europa als Amerika te versterken. Daarnaast zal er ingezet worden op specifieke oplossingen voor yoga- martial arts en dansstudio’s.

“Technologie wint aan momentum in de gezondheids- en fitnessbranche”, zegt Hugo Braam, CEO van Virtuagym. “Ik denk dat wij al 10 jaar voorop lopen met nieuwe technologie in deze industrie en het is mooi om te zien dat de markt eindelijk het belang van innovatie begint te onderschrijven. We zijn erg verheugd met de samenwerking met Endeit Capital. Ze hebben veel ervaring in het internationaal opschalen van tech bedrijven en zijn daarnaast ook experts op het gebied van software en content. De nieuwe ronde samen met inhoudelijke steun van Endeit gaat ons zeker helpen de internationale uitrol te versnellen. Daarnaast blijven we flink investeren in innovatie om onze positie als de industrie-innovator te behouden.”

Hubert Deitmers, medeoprichter en managing partner van Endeit Capital: “Technologie verandert de wijze waarop consumenten omgaan met hun gezondheid en fitnessaanbieders. We geloven dat Virtuagym een unieke positie heeft om hierop in te spelen. Met hun innovatieve en brede suite aan oplossingen voor fitnesscentra, trainers en studio’s, heeft Virtuagym zowel in Europa als de VS al flinke tractie in deze grote en groeiende markt. Dit, samen met de visie en ambitie van de oprichters en het team, overtuigde ons om Virtuagym mee te helpen opschalen en uit te bouwen tot een wereldwijd leidende speler in deze markt. ”

IJslanders eten het best en leven gezonder

In de ‘The World’s Best Diet’ gaan presentatoren Jimmy Doherty en Kate Quilton op zoek naar de beste diëten ter wereld. IJslanders hebben minder last hebben van Alzheimer, hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes. Daarnaast worden IJslandse mannen het oudst van de wereld, met een levensverwachting van 81 jaar. Het menu van de IJslanders bestaat uit verse vis, vlees en zuivelproducten van hoge kwaliteit.

Het slechtste eet men op de Marshalleilanden. Hier wordt weinig vers voedsel geconsumeerd, het menu bestaat vooral uit groenten uit blik, witte rijst en goedkoop, vet vlees. Dit vaak ongezonde eten heeft ertoe geleid dat de meest uitgevoerde operatie op de eilanden amputatie als gevolg van diabetes is.

Docu: NPO