wav-e

Elektrisch sporten
De afgelopen tijd heeft een nieuwe manier van sporten in Nederland zijn intrede gedaan, het zogenaamde elektrosporten: het uitvoeren van sportoefeningen onder een vrijwel continue toediening van elektronische prikkels. Steeds meer sportcentra en microstudio’s bieden het elektrosporten aan en dit worden er steeds meer. In Duitsland is deze manier van sporten al jaren een ware rage: tienduizenden mensen trainen nu met een elektrodenkorset aan. De techniek is afkomstig uit de fysiotherapie, waar stroom al langer wordt toegediend om spieren plaatselijk te stimuleren.

In Duitsland zijn momenteel ± 1.500 EMS aanbieders en trainen ongeveer 140.000 consumenten op deze wijze. Bodystreet is de grootste aanbieder (22% marktaandeel) met 1.000 medewerkers en 30.000 leden. PT-ers hebben momenteel 5% van de markt en 49% van de locaties worden gerund door zelfstandige ondernemers. Cijfers: december 2015.

In Nederland groeit het aantal locaties en studio’s ook gestaag, in Amsterdam is een studio waar de nodige BN-ers (Carice van Houten, Manuel Broekman en Beau van Erven Dorens) komen voor hun training. Bij bestaande sportscholen zie je EMS als shop-in-shop concept en dan zijn er de PT-ers met een koffermodel die bij hun klanten thuis langsgaan.

Een sessie duurt 15 tot 20 minuten en de prijs per sessie ligt rond de €20,-. Afhankelijk van het EMS apparaat of er met 1 of 2 personen tegelijk getraind kan worden, kunnen er 3 tot 6 mensen per uur een sessie doen. Waarmee dit een zeer interessant verdienmodel is, zeker gezien de vierkante meters die nodig zijn.

Niet alle wetenschappers zijn overtuigd van het elektrosporten, de gebruikers van de methode wel. Maar een placebo-werking ligt zeker niet voor de hand. De fysieke inspanning is groot, de spierpijn doordringend en de resultaten zijn indrukwekkend.

EMS door de jaren heen
– 1780 Het lukt de Italiaan Luigi Galvani om door middel van elektronische impulsen spieren van kikkerbeentjes te laten samentrekken.
– 1860 Het eerste serieuze leerboek op het gebied van EMS (‘Elektromuskelstimulation’) verschijnt: Elektrofysiologie en Elektrotherapie van de Amerikaan Arthur Garrett.
– 1902 De Fransman Leduc ontwerpt het eerste echte EMS-apparaat.
– 1971 Russische wetenschappers stellen vast dat EMS kan leiden tot een versterking van de spieren.
Nadat EMS zijn weg vond naar de fysiotherapie, zijn er steeds meer aanbidders van EMS-therapie, met name in Duitsland.
– 2016 EMS is zo’n trend, tijdens de FIBO’16 is hal 5 uitsluitend voor EMS aanbieders.

10599570_1657509661199863_3159120941701624351_n

Nieuwkomer op de markt is Wav-e, opgericht in 2014 door Walter Nogler, Koen Vandenhoeck, John Nauwelaerts en onlangs versterkt werd het team versterkt met Ruud Stil (allen oudgedienden van Life Fitness). De Wav-e word geproduceerd in Italië aan het Gardameer. Het pak dat men aanheeft gedurende de sessie is geheel draadloos. Wav-e maakt gebruik van Bluetooth technologie, verder is het pak gemaakt met anti-bacterieel nano technologie. De Wav-e kan 2 gepersonaliseerde sessies tegelijk uitvoeren, de console kan overal geplaatst worden en is ‘plug & play’ qua installeren.

De training stimuleert meerdere spiergroepen tegelijk, het is een 3D total body workout. Van Low impact tot en met HIIT. Te personaliseren voor individuele doelstellingen, geschikt voor alle leeftijden en sporters. En geheel in lijn met de wens van de hedendaagse consument; minimale training met maximale resultaten.

Wav-e is momenteel actief in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië, Korea, Singapore, Maleisië, Zuid Afrika en Dubai.

Meer info over deze technologie, training, marketingondersteuning of verdienmodel? Vul dan onderstaand formulier in!